Klenovica je naselje 10 km južno od Novog Vinodolskog. Od Klenovice se proteže preko 100 km dugi, slabo naseljeni pojas obale u podnožju planine Velebit.

Glavna specifičnost Klenovice su mjestimični izvori slatke vode u moru (najpoznatiji su u uvali Žrnovnica). Miješanje slatke i slane vode pogoduje razvoju flore i faune, pa je zona bogata ribom.

Plaže u Klenovici su 2006. preuređene, te su dodana 3 mala mulića. Početkom 2007. počelo je preuređenje kampa. 2012. godine završena je prva faza izgradnje lukobrana u centru Klenovice
.

S obzirom na površinu od samo 4.46 km² i činjenice da Vam pruža sve kao na dlanu, automobil slobodno možete ostaviti u dvorištu te se prošetati do plaže, dućana ili do restorana. Staze uz obalu kao stvorene su za večernje šetnje, uz predivne zalaske sunca, tihi šum valova i miris opojnog mora.

Od samo 352 stanovnika, Klenovica je ljeti dupkom puna. U sezoni kroz nju prođe tisuće i tisuće stranaca; Slovenaca, Mađara, Njemaca, Čeha, Francuza, Poljaka, Talijana, Engleza, Švicaraca, pa čak i Šveđana. U Klenovicu ljudi dolaze prvenstveno sa svojim obiteljima u potrazi za mirom. Uz 6 vrhunskih restorana, 4 kafića, 3 trgovine, benzinsku postaju, poštu i vrlo poznati kamp, Klenovica sadrži sve potrebno za pravi godišnji odmor.

Obzirom na površinu od samo 4.46 km² i činjenice da Vam pruža sve kao na dlanu, automobil slobodno možete ostaviti u dvorištu te se prošetati do plaže, dućana ili do restorana.Staze uz obalu kao stvorene su za večernje šetnje, uz predivne zalaske sunca, tihi šum valova i miris opojnog mora.

4791909127_21267d2956_oGlavna specifičnost Klenovice su mjestimični izvori slatke vode u moru (najpoznatiji su u uvali Žrnovnica). Miješanje slatke i slane vode pogoduje razvoju flore i faune, pa je zona bogata ribom.

Plaže u Klenovici su 2006. preuređene, te su dodana 3 mala mulića. Početkom 2007. počelo je preuređenje kampa. 2012. godine završena je prva faza izgradnje lukobrana u centru Klenovice. Klenovica je među rijetkim gradovima koja je uz preko 100 km dug, slabo naseljeni pojas obale u podnožju planine Velebit uspijela prikupiti mnogobrojne turiste te je postala jedna od najposjećenijih manjih turističkih mjesta.

Više na: http://www.klenovica.net/